HOME | HANDSET | ELEKTRISCH | WIE ZIJN WIJ | CONTACT

Contact

Halverwege de jaren 60 begint Cees Juffermans samen met zijn vrouw Manja Jachthaven Poelgeest aan de Haarlemmertrekvaart in Oegstgeest. Als kantoor-, winkel-, en woonruimte wordt een woonark gebouwd. Daarnaast wordt een loods gebouwd voor opslag, onderhoud en nieuwbouw houten zeilboten.

In de jaren 70 start Cees Juffermans met de bouw van stalen motorkruisers; de Jumbo (Juffermans MotorBoot). Vooral de 6 meter uitvoering, de Jumbo 600, is een groot succes hiervan zijn er dan velen van gebouwd. Dat kwaliteit toen al hoog in het vaandel stond blijkt wel uit het feit dat er ook nu nog regelmatig een Jumbo wordt gespot.

In de jaren 80 wordt de aandacht steeds meer verlegd naar polyester boten en de verkoop en onderhoud van buitenboordmotoren. Van een aantal merken wordt een dealerschap verworven maar het zelf bouwen zit bij Cees nu eenmaal in het bloed. Dit in combinatie met zijn liefde voor de zeevisserij resulteert in een serie polyester Jumbos, deze boten waren gemakkelijk van het strand te water te laten en vonden dus ook gretig aftrek in het nabijgelegen Katwijk.

Begin jaren 90 komt ook Cees zijn zoon Jan in de zaak werken, om de groei te kunnen herbergen wordt het bedrijf telkens iets uitgebreid. In 1993 wordt besloten het bedrijf op te splitsen in een zoet en zout afdeling. Jan zet het zoet bedrijf Jachthaven Poelgeest voort en richt zich op de binnenwateren en Cees begint Poelgeest Fishingboats waarmee hij zich specialiseert in de sportvisserij op zee.

Jarenlang is Poelgeest Fishingboats dealer voor ondermeer merken als Arvor en Warrior en ook wordt onder eigen beheer de Offshore 707 en 808 gebouwd. Sinds 2015 is Cees gestopt met de bouw en verkoop van (vis)boten. Maar vragen en informatie kunt u nog altijd terecht bij Poelgeest Yachting. Poelgeest Yachting is opgericht om service te verlenen, voorraden te verkopen en voor de ontwikkeling van nieuwe toepassingen in de watersport.

Omdat de technische ontwikkelingen voortdurend doorgaan heeft in 2015 het Easy-Cabrio systeem geintroduceerd waarmee op gemakkelijke wijze de buiskap op een boot geopend en gesloten kan worden. Inmiddels zijn al vele boten met dit systeem uitgerust naar tevredenheid van de gebruikers. Ook levert Poelgeest Yachting nu actuatoren voor het volledig neerklappen van de buiskap, een biminitop of voor andere toepassingen zoals het strijken van een sier-/navigatiemast of het sluiten van luiken in uw boot.


Cees Juffermans en de eerste versie van het Easy-Cabrio veersysteem