HOME | HOE WERKT HET? | HANDSET | VEERSYSTEEM | ELEKTRISCH | WIE ZIJN WIJ | CONTACT

Historie

Halverwege de jaren '60 begon Cees Juffermans samen met zijn vrouw Manja Jachthaven Poelgeest aan de Haarlemmertrekvaart in Oegstgeest. Als kantoor-, winkel-, en woonruimte werd een woonark gebouwd. Daarnaast werd er ook loods gebouwd voor opslag, onderhoud en nieuwbouw houten zeilboten. Dit alles gebeurde op de plek waar nu Poelgeest Marina gevestigd is.

In de jaren '70 startte Cees met de bouw van stalen motorkruisers; de Jumbo (Juffermans MotorBoot). Deze stalen kruisertjes waren 5 en 6 meter en later ook 6,5 meter lang. Vooral de 6 meter uitvoering, de Jumbo 600, was een groot succes hiervan zijn er dan velen gebouwd. Dat kwaliteit toen al hoog in het vaandel stond blijkt wel uit het feit dat er ook nu nog regelmatig Jumbo's gespot worden.

Sinds de jaren '80 is de aandacht steeds meer verlegd naar polyester boten en de verkoop en onderhoud van buitenboordmotoren. Van een aantal merken wordt een dealerschap verworven maar het zelf bouwen zit bij Cees nu eenmaal in het bloed. Dit in combinatie met zijn liefde voor de zeevisserij resulteert in een serie polyester Jumbo's, deze boten waren gemakkelijk van het strand te water te laten en vonden dus ook gretig aftrek in het nabijgelegen Katwijk.

Begin jaren '90 komt ook Cees zijn zoon Jan in de zaak werken, en om de groei te kunnen herbergen wordt het bedrijf telkens iets uitgebreid. In 1993 wordt besloten het oorspronkelijke bedrijf op te splitsen in een ''zoet'' en ''zout'' afdeling. Jan zet het ''zoet'' bedrijf Jachthaven Poelgeest voort en richt zich op de binnenwateren en Cees begint Poelgeest Fishingboats waarmee hij zich specialiseert in de sportvisserij op zee en geldt hij als een autoriteit in de zeevisserij.

Afgelopen jaren is er daarnaast ook gewerkt aan allerlei projecten met betrekking tot de watersport. Zo werd er zijn er diverse oplossingen en prototypes gemaakt om het openen en sluiten van cabrioletkappen makkelijker te maken. Uiteindelijk was er een goede oplossing en is Easy-Cabrio gelanceerd door Poelgeest Yachting.